M05
Jeep
Ca 8,3 cm

Denna modell är ett plagiat av Tomte-Lærdal's modell T02. M05 är bara känd i blå färg. Miniflex använde sig förutom de vanliga hjulen även av en variant helt i plast (inklusive hjulaxeln). Ett exempel på dessa hjul ses i bilen till vänster nedan. Dessa hjul är inte så vanliga men finns på flera olika modeller.


M06
Cevrolet pickup
Ca 10,5 cm

Även denna modell är en kopia från en av Tomte-Lærdal's modeller (T14). Några detaljer skiljer dem båda åt bl.a. i fronten. Nedan ser man fronten där miniflexen är till vänster och Tomten till höger. M06 är vanligast i blå färg fast andra färger finns också. 

M07
Buick Riviera
Ca 10,5 cm

En "egen" modell som inte är en kopia från någon annan plastbils-tillverkare. Eller är den det? Det finns en liknande modell "Made in Taiwan" (Miraclemart) av samma modell. Men vem som plagierade vem vet jag inte. M07 är vanligast i röd färg, men det finns exemplar i andra färger. t.ex. blå och grön. Visst är den snygg?


 

 

M08
Landrover Pickup
Ca 9,3 cm

M08 är bara känd i gul färg.


Här ser ni Landrover pickupen gjord av tre olika tillverkare, Vinyl Line till vänster, Tomte i mitten och Miniflex till höger. Lättast skiljer man dem åt genom att titta på reservdäcket på motorhuven. Dessutom har den som är gjord av Tomte en passagerare på flaket.