Teddy och Jumbo
Ca 20,0 cm


Innan plastbilsproduktionen kom igång så gjordes lite andra leksaker. Den första bilen som gjordes var faktiskt Billy Bil som ses nedan och en brandbil med Teddy och Jumbo. Brandbilen var 20 cm lång och gjord i Gummi och ses här ovan. Teddy och Jumbo var två figurer i en barnbok som hette "BRANNMENNENE TEDDY & JUMBO". (Bilden hittad på internet)

Pipleksaker
Ca 24,0 cm

Från den tidiga produktionen så gjordes det olika träleksaker, pussel, dockor och pipleksaker i gummi. Här ovan kan ni ser ett par olika tidiga pipleksaker, Billy Bil och Tuffy Tåg. 

Kalender-djur
Ca 3-5 cm

Från 1961-1977 gav varje jul Tomte-Lærdal ut en julkalender. I varje lucka fanns det en litet vinylplast-figur. Man hade olika teman varje år. Ovan visas en del sådana djurfigurer i olika färger från dessa kalendrar. 

Farm set

Några av dessa djur såldes även ihop med vissa bilar i olika set. Det fanns t.ex ett "Farm set" bestående av Traktor och vagn (inkl. mjökkannor) dvs. T19 och T20, samt en bondkvinna och 3 eller 4 djur. De djuren som såldes ihop med ett "Farm set" var de ni ser ovan, dvs en Ko, Häst, Kalv, Get, Tupp eller Lamm.


Traffic set
Ca 5,0 cm

Det såldes också ett "Traffic set" som bestod av 4 bilar samt en bensinmack (enkel eller dubbel) samt en gubbe, antingen en som håller en oljekanna eller en som håller en skiftnyckel. Ovan ses några av dessa figurer.