PLASTBILAR
header

Översikt

På dessa sidor så visar jag lite bilder på delar av min samling. Nittiofem procent av alla bilder har jag tagit på bilar och andra fordon som jag själv äger. Men i vissa fall, då jag själv inte äger något exemplar av fordonet, så har jag använt bilder som jag har hittat på internet eller inscannade bilder från gamla produktkataloger. Några bilder har jag också fått från läsare och samlarkollegor runt om i värden. Speciellt tack till Jonke, Are och Marty för deras bidrag. Länkar till deras fina hemsidor hittar ni här.

Jag har även försökt att numrera vissa märken för att få en överblick över vad som tillverkades.

Som alla samlare så vill man ju veta mer. Är det någon som känner till något, undrar något eller bara vill prata lite plastbilar i största allmänhet så får ni gärna kontakta mig. Även om ni hittar felaktigheter på hemsidan så vore jag tacksam om ni talade om detta för mig så skall jag rätta till dem. Min mail-adress hittar ni på Kontakt-sidan.


Overview

Skillnad på modeller

En modell betraktas som en unik modell om:  
 
1. Det är olika märken och/eller märkesmodeller. T.ex Mercedes 200 och Mercedes 250 är olika modeller. 
2. De har olika storlek.  
3. Andra synliga avikelser.  
 
 
Vissa modeller kan ha avvikelser i färgsättning, hur de är gjorda undertill, vilken hjultyp den har eller vilken typ av plast som har använts. Jag har valt att inte betrakta dessa som egna modeller.Föregående sida Nästa sida